www.krolevets.com/forum www.krolevets.com/forum
Все про життя Кролевця. Приєднуйтеся!

www.krolevets.com


 
 ДопомогаДопомога   ПошукПошук   Список учасниківСписок учасників   ГрупиГрупи   ЗареєструватисьЗареєструватись 
 ПрофільПрофіль   Увійти, щоб переглянути приватні повідомленняУвійти, щоб переглянути приватні повідомлення   ВхідВхід 

Дошка оголошень на сайті Кролевця
Cьогодні: четвер березня 28, 2024 5:01 pm
www.krolevets.com/forum


Реклама на сайті Кролевця! - www.krolevets.com
Курсы НБУ
Знайомтесь - волонтер

 
Нова тема   Відповісти    www.krolevets.com/forum -> Громадська організація "Дороговказ"
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
Містер



З нами з: 10.07.09
Повідомлень: 111
Звідки: Кролевець

ПовідомленняНаписане: середа лютого 10, 2010 9:59 pm    Тема повідомлення: Знайомтесь - волонтер Відповісти цитуючи

Розкажіть нам трохи про себе:
Де ви народилися?

Я народився в м. Сарасота, штат Флорида, в 1984 році. Мій батько, Роберт Лайонс, виходець з Канади, а мати, Мері Лайонс, родом зі штату Огайо, США.

Яку Ви маєте освіту?
Отримав освіту в Університеті Флориди, одному з найбільших державних університетів у Сполучених Штатах. Я вивчав фінанси, політологію, займався музикою.

Як би ви описали свій дім, своє рідне місто?
Місто Сарасота - це красиве місто з населенням 300 000 осіб, розташоване на побережжі Мексиканської затоки. Місто має красиві пляжі, будівлі класичної іспанської архітектури, і великі можливості для рибальства.

Як давно Ви в Кролевці?
Я перебуваю у Кролевці трохи більше ніж рік. Я вивчав російську мову в Чернігові протягом 3 місяців, перш ніж я приїхав сюди.

Які Ваші обов'язки в міській раді?
Несу відповідальність за розробку проектів, спрямованих на розвиток громади міста та пошук ресурсів на ці проекти.

Розкажіть нам про Корпус Миру США в Україні.
В Україні проживає найбільше число добровольців Корпусу Миру у світі. Добровольці під час служби протягом двох років викладають англійську мову в школах, проводять літні табори, навчальні заходи для учнів з основ здорового способу життя та екології, розвитку бізнесу та громадських організацій. Корпус Миру був запрошений до України 17 років тому, і тисячі американців мали можливість жити і працювати з українцями з тих пір.

Що таке проект «Розвиток громад», по якому Ви працюєте в Кролевці?
"Розвиток громад" - міжурядова програма з економічним спрямуванням. Добровольці, які працюють в рамках цієї програми, мають більш широкі можливості, ніж ті, що працюють в школах як викладачі англійської мови. Добровольцям в рамках цього проекту Розвитку громад надається можливість співпрацювати з цілою низкою організацій, таких як університети, заклади для дітей-інвалідів, бізнес-центри та громадські організації різнопланового спрямування, органи місцевого самоврядування. Робота волонтерів полягає в налагодженні співпраці з лідерами громад, тими, хто може забезпечити співпрацю різних гілок влади, громадськими організаціями, що надає можливості до більш осмисленої оцінки потреб громади, знайти та надати необхідні ресурси для досягнення цілей спільноти міста. Успіх добровольців, що працюють за проектом „Розвиток громад” залежить багато в чому від ступеню порозуміння з представниками громади стосовно потреб громади, цілей та очікуваного результату від співпраці, адже саме від цього залежить визначення зусиль напрямку роботи і дуже важливо, аби він був обраний правильно. Від цього залежить загальний успіх діяльності місцевої влади, бізнесу та громадськості, спрямованої на реалізацію розроблених практичних проектів.

Які Ваші враження від України та від міста Кролевець?
Я люблю Україну і Кролевець. Я люблю природну красу України, особливо вразили Карпати і Кримське узбережжя. Українська культура відрізняється від американської, але основи все ті ж: родинні цінності, дружба і соціальна відповідальність є наріжними каменями в обох суспільствах. Я не знав, чого чекати, перш ніж прибув до Кролевця і був приємно здивований доброті людей, які проживають в місті. Життя тут, безумовно, відрізняються від життя у Флориді, але я щиро задоволений тим, що живу і працюю тут.

Чи є у Вас друзі? Як розвиваються відносини з колегами?
У мене багато українських друзів, яких я зустрічав під час підготовчої програми у Чернігові, під час проходження служби у Кролевці, і подорожуючи по всій країні. Сумська область є тимчасовою батьківщиною багатьох добровольців, і ми часто зустрічаємось разом в таких містах, як Конотоп, Путивль, Лебедин і Суми. Налагодження зв'язків з українськими колегами стикається з певними труднощами, в основному через мовний бар'єр, та завдяки інтернет-технологіям, я зміг забезпечити якісні професійні відносини з колегами по всій Україні для того, щоб бути корисним громаді Кролевця.

Як часто Ви спілкуєтеся з мером міста Фроловим Олександром Івановичем?
Я зазвичай бачусь з мером кожного дня. Саме завдяки ініціативі міського голови, його підтримці я працюю в виконкомі Кролевецької міської ради. Міський голова має гарне бачення того, як місто Кролевець змінити на краще, як воно має виглядати в майбутньому, і має багато гарних пропозицій, щодо моєї роботи в місті.

Як Вам Ваше місце проживання? Чи є умови для життя достатньо комфортними?

Мої умови проживання є комфортними, я маю сусіда по квартирі, ми маємо кухню і ванну кімнату у спільному користуванні. Спільно намагаємося вирішувати питання співжиття, проблем з цим не виникало. Я роблю все від мене залежне для того, щоб не створювати незручностей для сусідів, адже деякі питання в Україні і в США вирішуються по-різному. Головне - намагатися розуміти іншого навіть без достатнього володіння мовою. Я вдячний міській владі за сприяння у вирішенні різних питань, пов’язаних з моїм перебуванням в місті.

Як Ви сприймаєте українську кухню? Хто готує для Вас їжу?
Я люблю такі українські страви, як голубці, борщ, свіжі овочі з українського городу. Подобається смажена печінка, холодець. Я знаю, що через багато років буду хотіти поласувати українським борщем, салатом, з’їсти річкову рибу чи то сало. Сам дуже погано готую. Хіба що смажену яєчню... Але кожного дня я насолоджуюсь смачним українським обідом у одному з дитячих садків. Це мені дуже допомагає.

Як часто Ви спілкуєтеся з членами Вашої сім'ї?
Я розмовляю з моїми батьками 1 або 2 рази на тиждень. Я намагаюся говорити з моїми братами, дідусями та бабусями, близькими родичами щомісяця. Я використовую комп'ютерну програму "Skype", яка надає можливість зв’язуватись з США безкоштовно.

Твоє хобі?
Я люблю грати на гітарі та співати. Читаю книги.

Що було зроблено за рік перебування в місті?

Ми проводимо семінари спільно з Районним центром зайнятості для безробітних з метою кращої професійної орієнтації. За моєї ініціативи, кожної середи на базі Спеціалізованої школи №1, я проводжу англійський клуб для дітей. За моєї безпосередньої участі створено бізнес-інкубатор для підприємців, як початкового рівня, так і для тих, хто потребує допомоги при веденні бізнесу. На базі бізнес-інкубатору планується проводити навчально-консультативні семінари і тренінги. Перший рік був проведений у пошуку та встановленні контактів у місті, та визначенні тих областей, де я буду найбільш корисний громаді.

Коли закінчується Ваш термін служби в Україні?
Закінчую службу в травні 2010.

Як Ви боретеся з нудьгою і туги за домівкою, рідними та друзями? Я намагаюся часто говорити з друзями в Україні, і зосередитися на самовдосконаленні - я регулярно займаюся не тільки спортом, а і вдосконаленням свого розуму, тіла і духу. Взимку трохи потерпаю від холоду, бо звик до постійного літа у Флориді. Але намагаюсь пристосуватись до морозів.

Що Ви читаєте? Чи дивитеся телевізор?
В даний час я читаю "Злочин і кара" Достоєвського, і книгу з психології "Емоційний інтелект". Я читаю в дорозі коли подорожую, чи коли відпочиваю у вихідні дні - моя мета полягає в тому, аби прочитати 75 книг за два роки перебування в Україні. Я рідко дивлюся телевізор, але коли я це роблю, то дивлюся канал "Діскавері" або "Євроньюс".

Як у Вас справи з російською мовою? А українською?
Я дуже радий, що Ви поставили це питання. Російська дуже складна мова, набагато складніша, ніж англійська, і іноді нею вивчення її здається мені непосильним завданням. Проте, коли знаходжуся у громадських місцях (кафе, магазин, пошта тощо), або коли спілкуюсь зі своєю „українською мамою”, жінкою в якої я жив перші три місяці під час підготовчої програми в Чернігові, то відчуваю наскільки я просунувся в справі вивчення мови, бо майже все розумію. Одна половина добровольців Корпусу Миру вивчає українську мову, інша - російську. Але, коли ти живеш в місті, де розуміють і ту і іншу мову, то рано чи пізно починаєш розуміти їх обидві. Україна дуже схожа на батьківщину мого батька - Канаду. Більшість канадців розмовляють на двох мовах (англійська та французька), вільно обирають ту, на якій необхідно розмовляти в залежності від ситуації, практично не замислюючись.

Трохи про плани на 2010 рік ...
Сподіваюсь, що вдасться витрати час розумно і продуктивно - ці два роки пролетять неймовірно швидко, і необхідно вже зараз активізувати роботу. Є плани проведення громадських акцій по благоустрою, прибиранню сміття у місті, заходи в сфері охорони здоров'я: проведення семінару на тему боротьби з ВІЛ/СНІД, активна участь в роботі бізнес-інкубатору, та клубу для старшокласників, сприяння створенню та роботі Дебатного клубу на базі Кролевецького інституту ГДПУ. Після завершення служби в Україні я планую побувати в Туреччині та на Близькому сході як турист, потім повернутися додому і продовжити навчання в університеті, або працювати у одній з міжнародних організацій.

Яку пораду Ви можете дати молодим людям міста?
Молодь має набиратися мудрості. Це основне завдання молодих. Мені дуже допомагають слова, сказані Рейнхольдом Нібуром, теологом (США), які нагадують молитву: "Господи, дай мені терпіння прийняти те, що я не в силах змінити.
Дай мені сили змінити те, що можливо.
І дай мені мудрість навчитися відрізняти перше від другого! ".
Не зважаючи на те, що деякі речі ми не можемо змінити, проте це не є приводом для пасивного ставлення до життя. Необхідно зробити все для того, аби знайти своє місце в житті. В світі є дуже багато прикладів успішного розвитку особистості, необхідно брати приклад з таких людей, не впадати у відчай, вперто просуватись до цілі. Служити громаді - означає бути щасливим, бо коли ти твориш добро, то неодмінно отримуєш його від інших.

Кого з великих людей Ви вважаєте гідним наслідування?
Щиро поважаю людей, які несуть добро, роблять свою роботу чесно та самовіддано, зберігають постійне прагнення нових знань, знайомств та вражень. Саме це створює умови для набуття мудрості життя. Що має робити громадянин з метою покращення якості життя в місті? Усі громади можуть бути вдосконалені за рахунок підвищення громадської активності громадян, різних суспільних груп. І Кролевець нічим не відрізняється від інших міст у цьому сенсі. У міста є можливість задіяти внутрішній суспільний ресурс, поліпшити якість життя через свідоме ставлення кожного до міста та його проблем. Спільно, всі разом кролевчани здатні подолати труднощі. Це ваш обов'язок. Я закликаю громадян Кролевця застосувати свої таланти на благо міста, не жалкувати часу на створення цікавих та сміливих проектів, бажаю наснаги на шляху їх реалізації. Особливо активною на цьому шляху має бути молодь. Іншого шляху немає.


Shaun Lyons
Peace Corps - Ukraine
shaun.lyons [ at ] mail.com Cool
Yahoo!




Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
Показувати:   
Нова тема   Відповісти    www.krolevets.com/forum -> Громадська організація "Дороговказ" Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
Сторінка 1 з 1

 
Перейти до:  
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете голосувати у цьому форумі

Реклама на сайті Кролевця! - www.krolevets.com




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group