www.krolevets.com/forum www.krolevets.com/forum
Все про життя Кролевця. Приєднуйтеся!

www.krolevets.com


 
 ДопомогаДопомога   ПошукПошук   Список учасниківСписок учасників   ГрупиГрупи   ЗареєструватисьЗареєструватись 
 ПрофільПрофіль   Увійти, щоб переглянути приватні повідомленняУвійти, щоб переглянути приватні повідомлення   ВхідВхід 

Дошка оголошень на сайті Кролевця
Cьогодні: п'ятниця березня 29, 2024 1:55 am
www.krolevets.com/forum


Реклама на сайті Кролевця! - www.krolevets.com
Курсы НБУ
Про "звірства" бандерівців. Або хто їх чинив.

 
Нова тема   Відповісти    www.krolevets.com/forum -> Марко
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
марко



З нами з: 04.07.07
Повідомлень: 49

ПовідомленняНаписане: субота грудня 01, 2007 8:39 pm    Тема повідомлення: Про "звірства" бандерівців. Або хто їх чинив. Відповісти цитуючи

У Кролевці дехто бездумно називає західняків бандерами. Думаю, що прочитавши цю статтю, вони припинять таку практику, тепер уже знаючи. хто чинив звірства під личиною українського підпілля. А може совість змусить їх піти до церкви й замовити панахиду за невинно убитими.




Сповідь чекіста

14.09.2006

На ім’я сільського голови села Н. Заліщицького району зі Східної України прийшов лист такого змісту: «Я - колишній солдат спецгрупи НКВД, яка під маркою бандерівців у 1944-1945 рр. проводила масові вбивства невинних людей на Тернопільщині. Наша група позбавила життя не один десяток людей, яких ми вбивали ніби за симпатії до совітської влади, і ось нині, на схилі літ, стоячи над могилою, хочу висповідатись, розповісти правду, хто насправді проводив оті криваві акції.

Мені привиджуються ті нещасні, які просили в нас пощади, але пощади їм не було... Часто у снах чую крик чотирирічного хлопчика: «Не бий мого татка!» Він вирвався із рук нашого старшини, притім укусив його за палець. Тоді старшина вхопив хлопчика за ніжки і з усього маху вдарив ним об стінку головою... Мозок із розбитої голови дитини бризнув по хаті, на нас, на наші руки, на обличчя... Я за той час розстріляв двох сестричок 10-12 років... Вони заціпеніли від жаху і навіть не розуміли, що відбувається. Батько й мати на колінах благали нас, щоб ми пожаліли хоча б дітей, і теж не розуміли, за що їм така кара, просили: «Хлопці, схаменіться, ми ж нічого не винні...» Вони думали, що ми - бандерівці. А ми звинувачували їх в тому, що їхні старші два сини пішли на фронт. Хоч ми добре знали, що людей призовного віку забирали силою, не питаючи, хоче хтось іти на війну чи ні. Таких випадків було багато. Але мені запам’ятався особливо оцей... Голос того хлопчика: «Не бий мого татка!»

Зойки нещасних сестричок та їхніх батьків останнім часом переслідують мене вдень і вночі... Пішов я в церкву і висповідався... Старенький священик зблідлими устами прошепотів: «Сину, великі твої гріхи, але оскільки ти каєшся, і що тебе змушували скоїти такий гріх твої командири, я як священик можу дати тобі розгрішення... І дам, але тільки тоді, коли ти напишеш у ті села, де ви проливали невинну кров, та ще й під чужу марку».

Я знаю, пане голово, що цього люди не простять мені ніколи - надія тільки на Бога... Адже ішов я убивати людей не сам від себе... Це вони, наші командири-чекісти, змушували нас... Завжди, коли ми, солдати, відмовлялися когось убивати, погрожували: «Хотітє бить чістенькімі?!! Расстреляєм саміх как собак!!!»

Ми боялися один одного і ніколи поміж собою не обговорювали свої вчинки, навіть під час пиятики... Але коли через якийсь час наш старшина через необережність сам у себе вистрелив з автомата і в муках помер, ми мовчки переглянулись і неначе проговорили: «Оце тобі, гаде, за тих невинних людей, за того хлопчика...» Хоч у самих теж були руки в крові... Розкажіть, пане голово, усім у селі про мого листа... Най знають люди, хто насправді знищив їх сусідів... Не бандерівці, ні!!! Це ми, чекісти, так криваво провокували наших людей...»


Р.S. І треба ж такому бути: головою сільської ради був якраз син одного із братів, що пішли 1944 р. на фронт, того самого батька, що їх сестричок і братика було знищено нелюдами-чекістами в березні 1945 р. Голова, читаючи листа, ридав і в розпуці бив кулаками об стіл... У неділю пішов до церкви і на сповіді покаявся за свій гріх, що протягом багатьох років він і його родина носили в серці образу і гнів та проклинали героїв - повстанців УПА, які полягли в боротьбі за волю України... Ось так перевдягнені й замасковані енкаведисти мордували людей, а вину складали на бандерівців.

З газети «Добра справа»,
м. Долина
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
Primer55



З нами з: 17.06.06
Повідомлень: 911
Звідки: Київ

ПовідомленняНаписане: неділя грудня 02, 2007 6:46 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

оооо написав..... а чи був в загалі зміст...........
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Yahoo! Messenger
марко



З нами з: 04.07.07
Повідомлень: 49

ПовідомленняНаписане: понеділок грудня 03, 2007 8:01 am    Тема повідомлення: Репліки я не зрозумів Відповісти цитуючи

Я подав цього цю статтю, тому що мене вразила безмежна підлість совєцької системи й те, що серед українців знаходилися люди з підлими душами, що творили такі насильства проти своїх же людей. Ця підлість піступно ділила людей, і цей поділ ми ще відчуваємо й зараз. Не злічити, скільки брехливих стереотипів закладено в наші мізки, через що ми й робимо стільки дурниць у нашому суспільному житті. Та й родинному теж. Чого я хочу, поміщуючи подібні статті? Щоб ми позбавилися брехні, підло закладеної в наші мізки й душі, й почали ставити за всіх обставин суспільного життя запитання: А кому це вигідно?
Поки що можна сказати, що те, що робиться в нашій політиці, вигідно тільки нашим ворогам, для народу ж України лише одна шкода. У нас будують латинську америку з маленькою групкою багатіїв і страшенно бідним населенням.

Чи бачу я вихід з такого становища. Так. Але лише тоді, коли ми усвідомимо себе нацією, станемо поважати себе, позбавимося продажних політиків й навчимося боротися за місце під сонцем, так як це роблять інші нації- наші сусіди чи ні.
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
Volodymyr
Site Admin


З нами з: 06.06.06
Повідомлень: 469
Звідки: Кролевець

ПовідомленняНаписане: понеділок грудня 03, 2007 11:16 am    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

*
Гарна стаття! Спасибі, Марку!

Доречі. Якщо знаєте, СБУ трошечки розсекретило документів, про чекістів, що звірствували там, на Заході, переодягнувшися в "бандерівців".

Далі буде!

Усім, і Примеру П"ятьдесят П"ять, раджу прочитати книжку Марії Матіос "Солодка Даруся". Там про це йдеться.
Хто хоче, можу позичити свій примірник. Також ця книжка є в районній бібліотеці, що біля стадіону. Запитуйте!
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відіслати e-mail Відвідати сайт учасника
Людмила



З нами з: 22.05.07
Повідомлень: 174
Звідки: Кролевець

ПовідомленняНаписане: понеділок грудня 03, 2007 11:42 am    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Primer55 написав:
оооо написав..... а чи був в загалі зміст...........

А ніякого змісту не було. Зміст життя в тому, щоб поїсти солодко, поспати на м'якому, напитися, спаритися... Щось пропустила? Ні?
Люди! От як реагувати на таке... не знаю навіть, як і назвати.
Я вже говорила: не страшний вбивця - він може тільки вбити, не страшний злодій - він може тільки обікрасти. Страшний байдужий - бо це з його мовчазної згоди нас обкрадають і вбивають.
Дякую, Марку.
P.S. До речі, більшість документів або знищено, або знаходяться у Москві під грифом "цілком секретно". Здогадайтесь, чому?
_________________
Я - все, що я люблю... (Л. Костенко)
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відіслати e-mail
OlgaHakina



З нами з: 18.10.20
Повідомлень: 4

ПовідомленняНаписане: неділя жовтня 18, 2020 5:13 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Дуже добре, але мабуть цю статтю би ще перевести на російську мову, щоби рускомовні могли її по-гуглити і прочитати. А то в рускомовному гуглі одна лише перекручена інформація.
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відвідати сайт учасника
Показувати:   
Нова тема   Відповісти    www.krolevets.com/forum -> Марко Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
Сторінка 1 з 1

 
Перейти до:  
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете голосувати у цьому форумі

Реклама на сайті Кролевця! - www.krolevets.com




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group